Our Event Schedule
This is how the conference schedule will flow
8:30 am
Arrival of participants at the Venue
Protocol/Security
30Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
9:30 am
Arrival of officials from the Parliament of Uganda
Protocol/Security
30Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
9:30 am
Arrival of the Guest of Honour- Speaker of the Parliament of Uganda
Protocol/Security
5Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
9:35 am
Welcome remarks and Introduction of Delegates by the Director, Library Services; Parliament of Uganda
APLESA President
10Mins
9:45 am
Remarks by the APLESA President
APLESA President
10Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
9:35 am
Welcome remarks by the Clerk to Parliament of Uganda
Master of Ceremonies
10Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
9:45 am
Remarks by the APLESA President
APLESA President
10Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
9:55 am
Welcome remarks by the Clerk to Parliament of Uganda
Master of Ceremonie
10Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
10:05 am
Official Opening of the Conference by the Guest of Honour- Speaker of the Parliament of Uganda
Master of Ceremonies
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
9:35 am
Vote of Thanks by the APLESA President
Master of Ceremonies
25 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
10:50 am
Group photo
Protocol
10 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
11:00 am
TEA BREAK
Protocol
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
11:00 am
Keynote Paper on the main theme by one Prominent LIS professional
Moderator
45 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
12:15 am
Discussion
Moderator
1:15hrs
1:00 pm
LUNCH
Protocol
1 hour Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
2:00 pm
Paper presentation on; 1. Parliament library designs, and 2. Knowledge management framework. By Dr. Isaiah munyoro
Moderator
45 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
2:45 pm
Presentation on Library Buildings and designs by Ms Juliet Josiah
Moderator
15 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
3:00 pm
TEA BREAK
Protocol
30Mins
3:30 pm
Discussion
Moderator
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
4:00 pm
Presentation on Improving Client Outreach and Awareness Services in Parliamentary Libraries; A case of the Parliament of Uganda Library by Winny Akullo Nekesa
Moderator
15 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
4:15 pm
The role of the parliament-week in bridging gap between parliaments and the people
Godffrey Timu Moderator
15 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
5:30 pm
Discussion
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
7:00 pm
Dinner the Rt Hon. Speaker of Parliament
Hon. Rebbecca Kadaga Protocol
2 Hours Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
8:00 am
Registration
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
9:30 am
Workshop Objectives
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
9:30 am
Library Association in Society
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
9:45 am
Building/Managing Strong Library Associations: Governance
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
10:15 am
TEA-BREAK
20 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
10:30 am
Building/Managing Strong Library Associations: Sustainability
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
11:00 am
Building/Managing Strong Library Associations: Strategic Planning
15 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
11:30 am
Strategic Plan (Practical Exercises)
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
12:00 pm
Strategic Plan (Practical Exercises)
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
1:00 pm
Lunch
1 Hour Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
2:00 pm
Strategic Plan: Refining
1 Hour Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
3:00 pm
TEA-BREAK
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
3:30 pm
ACTION PLAN/WAY FORWARD
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
9:00 am
Presentation by Mr. Angura James
Mr. Angura James Moderator
1 Hour Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
10:00 am
Presentation by Mr. Angura James of the Draft Constitution
Mr. Angura James Moderator
45 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
10:45 am
TEA-BREAK
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
11:15 am
Group Discussions
45 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
12:00 pm
Group Discussions
1 Hour Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
1:00 pm
LUNCH
1 Hour Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
2:00 pm
Presentation by Mr. Angura James of the Schedules of the Constitution
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
3:00 pm
TEA BREAK
Protocol
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
3:30 pm
Group Discussions and Wayforward
1:30Hour Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
9;00 am
Excursions Day/Educational Tour
Protocol
11Hour Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
9:00 am
Opening Prayers, Adoption of Agenda Welcome Remarks by the President
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
9:30 am
Minutes of the previous AGM, Presentation of Annual Report by the Secretary General
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
10:00 am
Reactions/ Matters Arising
APLESA President
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
10:30 am
TEA BREAK
Protocol
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
11:30 am
Presentation and consideraal Audit tion of the annual financial report by the Treasurer, Presentation and consideration of the annuReport by the appointed auditors
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
12:00 pm
Reactions/ Matters Arising
APLESA President
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
12:30 pm
Reading and Adodption of the 12th APLESA Resolutions by the APLESA Secretary
30 Mins Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
1:00 pm
LUNCH
Protocol
1 Hour Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
2:00 pm
Dissolution of the current Executive by the Chairperson and Election of the New APLESA Executive Committee
1 Hour Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
7:00 pm
Dinner by the Secretary - General
1 Hour Parliament Avenue, Kampala /P.O BOX 7178 Parliamentary Avenue, Kampala
ARE YOU READY JOING OUR EVENT PROGRAMS ?
We are here for joining all hands for revolutionary Events

REGISTER TODAY FOR THE APLESA CONFERENCE

Register Now